7 Haziran 2013 Cuma

TEARS ON TAPE-HIM:Albüm Kritiği







                         TEARS ON TAPE

HIM 2011 yılı başında HIM SIRE Records ile yollarını ayırdı. Birkaç ay sonra grubun davulcusu, Mika Karppinen, bileklerini ağrı yakınması başladı. Sağlık muayenesi yapıldı ve ellerini tekrarlayan stres nedeniyle kollarında sinir hasarı olduğu sonucuna varıldı. Doktorlar Karppinen in davulu bir süre bırakmasını böylece iyileşeceğini söylediler. Daha sonraki tedavi başarılı oldu ve yaklaşık sekiz ay sonra grup tekrar Karppinen ile prova başlamayı başardı.
Provalar 2012 yazında başladı ve Eylülde grup Finlandiya Helsinki'de Finnvox Studios ta prodüktör Hiili Hiilesmaa ile yeni albümün kaydına başlandı. Bu onların ünlü stüdyodaki dördüncü albümleri olacaktı.(Aynı zamanda Hiilesmaa nın yönetimindeki dördüncü albüm olacaktı.)
Bu sırada  XX – Two Decades of Love Metal toplama albümü çıktı. Ké den  Strange World şarkısını da bonus   
track olarak eklediler. Bu albüm aralık 2012 sonunda piyasaya sürüldü.
Gelelim Tears on Tape' e.. Tears on tape Finlandiyalı grup HIM in sekizinci albümü..26 NİSAN 2013 te Finlandiya'da, 29 NİSAN 2013'te Avrupa'da,30 NİSAN 2013'te ise ABD ve Kanada'da piyasaya çıkarıldı.13 şarkılık bu albümün kritiğini yapmadan önce şunu söylemeliyim ki neredeyse hiçbir albüm için bu kadar heyecanlanmamıştım. 3 senedir bunu bekliyordum sonuçta...

 HIM "Screamworks: Love in Theory and Practice" albümündeki tarzından köklerine dönüş yaptı "Tears On Tape" ile. Ve ben HIM in bu  albümünü "Screamworks: Love in Theory and Practice"' ten daha çok sevdim. Ama bu albüm hatırı sayılır derecede kısa olmuş.40 dakika. Screamworks 47 , Venus Doom 48,Dark Light 45,Love Metal 52, Deep Shadows and Brilliant Highlights  42,Razorblade Romance 54 , Greatest Lovesongs Vol. 666 66 dakika.. Yani Tears on Tape HIM in en kısa albüm sayılabilir. Bu açıdan üzüldüm.
Diğer bir önemli nokta ise albümde çok fazla dolgu malzemesi kullanılmış olması... Ayrıca Ville Valo nun da sesinin değiştiğini de çok net anlayabiliyoruz. Ha belki bilerek,özellikle sesini böyle çıkarttı,onu bilemeyeceğim. Aynı zamanda Ville Valo DOOM METAL konusundaki emellerini burada gerçekleştirmek istediğini söylemiş ama Love Metal dan başka bir şey olmamış. Yani Venus Doom da yakaladığı DOOM METAL emelini Tears On Tape te yapamamış. Birkaç güzel gitar riffiyle bezeli bir albüm oluşu eleştirileri biraz olsun yumuşatıyor.
Albümü eski albümlerle kıyaslarsak hepsinden biraz almış diyebiliriz. Özellikle Deep Shadows and Brilliant Highlights taki hava bayaa hissediliyor.Ha tabiiki de DSBH daha iyi... Bu albüm biraz "yetmez ama evet".

Beklentilerimi çok mu fazla tuttuğumdan nedir biraz hayal kırıklığına uğradım başta. Ama HIM in müptelası olanlar bilir, onların şarkılarını genelde ilk dinlediğinde fazla beğenmezsin ama dinledikçe yeni denizlere açılır, müziğin tenini okşadığı dalgalara kendini bırakırsın. Nitekim bu albümde de bana böyle oldu. Başta sinirden gözlerim doldu bu muydu yani diye e bir de Ville nin sesindeki değişim beni korkuttu. Sonra sonra dinledikçe bağlandım.
Albümün ilk çıktığı gün hemen internetten dinledim.Uzun bir süre D&R a gelmesini bekledim albümün.Nitekim iki hafta önce albümün D&R a geldiğiyle ilgili mesaj aldım,ve hemen gidip albümüme kavuştum. Ahhh.Ne güzel duygudur uzun süre beklediğin albüme kavuşmak...

Albümün TRACKLIST i şöyle:
1."Unleash The Red"  1:07
2."All Lips Go Blue"  3:49
3."Love Without Tears"  3:37
4."I Will Be the End of You"  3:33
5."Tears on Tape"  3:21
6."Into the Night"  3:36
7."Hearts at War"  3:46
8."Trapped in Autumn"  1:33
9."No Love"  3:30
10."Drawn & Quartered"  5:13
11."Lucifer's Chorale"  1:18
12."W.L.S.T.D."  4:12
13."Kiss the Void"  2:21


Kuşkusuz favorilerim: W.L.S.T.D ve Drawn & Quartered. D&Q parçasındaki son nakarata dikkat insanı pek bir mest ediyor. Trapped in Autumn ise ilgimi çok çekmiş olan bir parça. Dinleyen ergenleri bunalıma sokabilecek kadar karanlık ve mysterious. He bir de "I Will Be The End of You" da grunge kokusu almadım değil.
Birkaç önemli eleştiriye de şuradan ulaşabiliriz: 
http://www.metacritic.com/music/tears-on-tape/him/critic-reviews